DAMAK ZEVKİNİ ZİLE'DE YAŞAMAK

KÖME Malzemeler : Üzüm,Üzüm suyu, buğday nişastası, ceviziçi,
Cevizinin Hazırlanması: Cevizler boyları 70,80 cm olacak şekilde ipe dizilir ve kurutulur.
Yapılışı : Üzüm suyu bir kazan içerisinde kaynatılır. Sonra büyükçe bir ilane boşaltılır, 
daha önceden hazırlanan buğday nişastası , şıra ile karıştırılır. Bu karışım bir tokaç yardımıyla yapılır. Bu karıştırma işlemine belli bir kıvama gelinceye kadar devam edilir.Bu Karışıma Yöremizde "hasuda" denir Köme hasudasınin en iyi şekilde olması için bu karışımın dibine tutmaması gerekir. Hazırlanan ipe dizilmiş cevizler hasudaya batırılır ve 5,10 dakika bekledikten sonra tekrarlanır kıvamı kacınca ipte hazırlanmış kurutulmak için bekleyen kömelerden hasudası sıyrılabilir buna çok dikkat etmek gerekir. bu işlem yerine göre 3-4 defa tekrarlanır. Yüzü pudralanmaya hazır hale getirilir. Afiyet olsun...